När jag startade WordPressTeman.com i början av 2010 var min ambition att gräva fram och exponera de bästa gratisteman som fanns att ladda ned för WordPress. Ambitionen var god, men version 1.0 av webbplatsen levde inte riktigt upp till mina målsättningar. Processen för att lägga till nya teman var omständlig och arbetet tidskrävande, och samtidigt började systersajten WordPressguider.se växa i popularitet. Det blev en prioriteringsfråga, och WPG fick ta täten.

WordPressTeman.com stagnerade snabbt, och webbplatsen har varit en nagel i mitt öga i mer än fyra år. För ett par veckor sedan insåg jag att det var hög tid att göra något åt saken. Resultatet ser du framför dig. Välkommen till WordPressTeman.com 2.0.

Nyheter i WordPressTeman.com 2.0

Allt på WordPressTeman.com är helt nytt och ombyggt från grunden. Sajten har fått en ny, fräsch design som hämtar mycket inspiration från systersajten WordPressguider.se. Den nya designen är också helt responsiv, vilket innebär att den gör sig lika bra på en surfplatta eller smart telefon som på en fullstor dator.

wpt-kategorier

WPT 2.0 introducerar också ny funktionalitet som gör det lättare att bläddra och söka efter teman. Du kan söka efter ämnesord genom sökformuläret, eller bläddra i kategorierna i menyn för att hitta teman av en specifik typ – Blogg, E-butik, Magasin, och så vidare. Känner du dig äventyrlig kan du också slå tärningen och slumpa fram ett tema.

wpt-temainfo

Den viktigaste nyheten på webbplatsen är dock förmodligen integrationen med temaarkivet på WordPress.org. Varje enskild temasida innehåller nu information om hur många gånger ett tema har laddats ned, vilket betyg WordPress.org-användarna har gett det, när det uppdaterades senast, och så vidare. Faller du för ett tema kan du markera ditt gillande genom att klicka på temats ”Gilla”-knapp. De teman som har fått flest gilla-markeringar visas under ”Populära teman” i menyn.

Det enda som inte har förändrats på WordPressTeman.com är målsättningen. Det har aldrig tidigare funnits ett så digert utbud av gratis WordPress-teman som håller hög kvalitet, men det är lika svårt som någonsin att skilja agnarna från vetet. Förhoppningsvis kommer den nya versionen av WordPressTeman.com att göra den processen något lättare för svenska WordPress-användare.

Om du vill veta mer om vad WordPressTeman.com är och hur det fungerar hittar du den informationen här. Har du feedback eller kommentarer, eller vill du tipsa om ett tema som platsar i arkivet? Hör av dig!