Det finns ett enormt utbud av gratis WordPress-teman på nätet, men det kan vara svårt att skilja agnarna från vetet. Många av de sammanställningar som finns där ute är gamla, innehåller teman av tvivelaktig kvalitet och lyfter fram teman som släpptes för flera år sedan. WordPress egna temaarkiv gör inte ett mycket bättre jobb med att lyfta fram guldkornen.

Målsättningen med WordPressTeman.com är att fylla det hålrummet – åtminstone för svenska WordPress-användare. Oavsett om du behöver ett tema för din blogg, din fotoportfolio eller ditt företag är WordPressTeman.com den enda webbplatsen du behöver för att hitta rätt i temadjungeln.

Urvalskriterier

Det finns inte några formella urvalskriterier för de teman som inkluderas i WPT-arkivet, men majoriteten av de teman som tas med uppfyller några eller alla av följande kriterier:

  • De har god funktionalitet
  • De är väldesignade
  • De är responsiva
  • De är användarvänliga
  • De har fått goda omdömen

Alla teman som är med på WordPressTeman.com har också godkänts av WordPress.org:s Theme Review Team, vilket innebär att de lever upp till de kriterier som presenteras på den här sidan.

Personen bakom webbplatsen

anders-noren

Jag som driver WordPressTeman.com heter Anders Norén. Jag startade min första WordPress-baserade webbplats 2007 och har varit en flitig användare av innehållssystemet sedan dess. Jag har byggt flera egna webbplatser med WordPress, jobbat som webbdesigner med fokus på systemet och själv släppt gratis WordPress-teman som har laddats ned över 400 000 gånger.

WordPressTeman.com grundades 2010 – samtidigt som dess systersajt, WordPressguider.se. I december 2014 fick webbplatsen ett nytt lager färg och helt nytt innehåll.

Har du frågor eller funderingar om WordPressTeman.com, eller vill du tipsa om ett tema som hör hemma i WPT:s arkiv? Kontakta mig på anders@andersnoren.se, så hör jag av mig så snart som möjligt.